PNEUMATISCH TRANSPORT met Fox

Fox Valve is sinds 1963 de toonaangevende wereldwijde leverancier van venturi-eductoren en venturi-transportsystemen voor het pneumatisch transport van poeders, pellets en stortgoederen in de verdunde – dilute - fase. Fox Eductors, ook wel jetpompen genoemd, maken het gebruik mogelijk van lagedruklucht (onder 1 bar) om poeders, pellets, pillen, vlokken en stortgoederen te verplaatsen zonder bewegende delen. Deze venturi-eductorsystemen kunnen worden gebruikt om producten met een capaciteit tot 15 ton per uur over afstanden tot 150 meter te transporteren.

 

Fox Venturi Eductors – Wat DOEN die?                           


Fox venturi eductors worden gebruikt om poeders, pellets, pillen, vlokken en stortgoederen in een pneumatisch transportsysteem te voeren. Omdat ze geen bewegende delen hebben, kunnen ze - en vaak ook! - vrijwel geheel onderhoudsvrij werken. Feedback van klanten onthult vaak vijf, tien of zelfs vijftien jaar onderhoudsvrij gebruik.

 

Fox Venturi Eductors worden ook gebruikt om stortgoederen zoals poeders, pellets, vlokken en deeltjes in overdruktransportsystemen te brengen. Ze bieden eindgebruikers en systeemontwerpers een manier om roterende kleppen te elimineren van transportsystemen waar roterende sluizen / roterende kleppen simpelweg niet voldoende kunnen presteren. Dit komt vaak voor bij zeer fijne, schurende, kwetsbare of vaste stoffen met een hoge temperatuur.

 

Waarom worden eductors gebruikt in pneumatische transportsystemen?


Fox Venturi-eductoren hebben geen bewegende onderdelen - waardoor een onderhoudsvrije toevoer van stortgoederen mogelijk is. Bij toepassingen met fijne, schurende of onregelmatig gevormde producten is dit een enorm voordeel. Vervanging van bestaande roterende sluizen door venturi-eductoren zorgt voor eenvoudigere, betrouwbaardere transportsystemen. Ontwerpen met eductoren vanaf het begin zorgt voor de meest betrouwbare producttoevoer die er is.

Geen Blowback - Alle roterende luchtsluizen / roterende kleppen hebben blowback - ook bekend als vluchtig stof of lekkage. Als het getransporteerde product fijn of schurend is, kan terugslag extreme slijtageproblemen veroorzaken. Zelfs bij vrij stromende producten kan blowback een probleem zijn, met brug- en schoonmaakproblemen tot gevolg, of zelfs explosiegevaar. Wanneer ze onder filterhuizen, schroeftransporteurs of stofafscheiders worden geïnstalleerd, kunnen luchtsluizen een belangrijke bron van vluchtige stofemissies zijn, die worden geëlimineerd na een aanpassing op Fox-eductors.

 

Geen mechanische afschuiving / productschade - Eductors minimaliseren het afschuiven, uitsmeren, beschadiging of degradatie van producten. Dat komt vaak voor bij roterende sluizen. En natuurlijk is veiligheid bij Fox-eductors geen probleem.


Ontluchten van dozeersuizen/ draaisluizen
Alle roterende doseersluizen en roterende luchtsluizen die worden gebruikt bij pneumatisch transport produceren lekkage of blowback, wat resulteert in vluchtige stofemissies. Dit vrijkomen van zowel lucht als product kan ernstige operationele en milieuproblemen veroorzaken. Onder deze problemen zijn: verminderde transportcapaciteit; plotselinge en intermitterende storingen in de luchtsluis (assen, lagers, afdichting) die regelmatig onderhoud vereisen; verloren product waait weg op de vloer of in de werkomgeving; huishoudelijke en sanitaire problemen; explosiegevaar. 

Fox Rotary Valve Venting Eductors voor het opvangen of elimineren van terugslag worden al dertig jaar gebruikt op pneumatische transportsystemen, waarbij sluistransportsystemen achteraf worden aangepast om schoner te werken, met hogere transportsnelheden, minder sluisonderhoud en geen stof dat de omgeving in blaast!.


Er zijn twee soorten installaties: 


Terugvoer in de transportlijn opnieuw injecteren met perslucht.


De eenvoudigste en schoonste oplossing is om een ​​Fox Venting Eductor te gebruiken om de terugslag + zwevende deeltjes direct terug in de transportlijn te injecteren. Dit is in veel gevallen mogelijk. Deze retrofit vereist echter dat de Fox-eductor de blowback opzuigt bij ongeveer. 0 psig, en comprimeert dit mengsel van gas en vaste stoffen tot de leidingdruk in de transportleiding. Om deze compressie te bereiken, is energie nodig die wordt geleverd door perslucht van 60 - 90 psig (4 - 6 barg). Deze oplossing heeft daarom hoge continue stroomkosten. 

Een andere zorg is de injectie van extra lucht in de transportlijn, waardoor de stroomafwaartse transportsnelheid toeneemt. Dit maakt deze benadering daarom aantrekkelijker bij grotere transportlijnen.


De terugslag/blowback terugblazen naar de silo/. hopper in de transportlijn.


Sommige draaisluis en blowback problemen treden op omdat de blower voor het transport te groot is gekozen door te voorzichtige ontwerpers. Als er ten minste 50-65 M3/h of meer van de transportlijn kunnen worden omgeleid, terwijl er voldoende blowervermogen overblijft om het systeem aan te drijven, dan kan dit worden gebruikt om de kleinste eductors aan te drijven die Fox in deze werkingsmodus zal bieden - een 1 -1/2 ″ RVE-eductor ontlaadt via een 1-1 / 2 ″-lijn. (We beschouwen het proberen om een ​​kleinere lijn te gebruiken, zoals 1 ″ (25 mm) als niet verstandig en te vatbaar voor verstopping.) Houd er rekening mee dat een 1-1 / 2 ″ ontluchtings-eductor mogelijk te klein is voor uw toepassing en er aanzienlijk meer transportlucht kan nodig zijn.

Dit kan alleen worden vastgesteld nadat wij uw specifieke aanvraag hebben beoordeeld.

blaas transport van droge stoffen, met Fox venturi eductor

Eductor-Connections.png
PDBlower_Eductor.png

pneumatisch transport van droge stoffen, poeders, vlokken of granulaat met Fox venturi eductor en PD blower

RV-Eductor.png

Vervangen van roterende sluis door FOX venturi eductor

CartMountEductorBlower.jpg

PD Blower met FOX eductor voor pneumatisch transport

PD Blower met FOX venturi eductor voor pneumatisch transport gemonteerd op karretje.

Diagram_360-RVE-Labeled-683x1024.png

FOX venturi eductor voor ontluchten van draaisluis,

product naar transportleiding

Diagram_365-RVE_Labeled-712x1024.png

Draaisluis ontluchting met Fox venturi eductor,,

product retour naar hopper