Wat zijn FOX mini eductors?

Fox Mini-Eductors zijn kleine venturi-eductoren die perslucht of water gebruiken om zuigkracht te genereren voor een verscheidenheid aan monstername, pompen, mengen of vacuümgenererende toepassingen. Fox heeft een breed assortiment kant-en-klare mini-eductors in 316 roestvrij staal, teflon, CPVC, Monel, Hastelloy en messing op voorraad die binnen 2 dagen kunnen worden verzonden. Deze kant-en-klare corrosiebestendige eductors worden in honderden toepassingen geïnstalleerd, variërend van het afblazen van giftige hydrazine uit brandstofleidingen op de Space Shuttle na de landing tot circulerende koelmiddelen in koelsystemen bij het opstarten.

De volumes van het aandrijfgas variëren van 0,25 tot 2 SCFM. Motieve vloeistofvolumes variëren van 0,1 tot 2 GPM. Fox Mini-Eductors kunnen vacuümniveaus van -28 ″ Hg (1 psia of 0,07 bar abs.) bereiken.

 

What's in a name?

De industrie gebruikt veel verschillende namen voor de producten die we leveren als Fox Mini-Eductors. Een paar zijn onder meer: ​​afzuigers, vacuümgeneratoren, meng-T-stukken, venturi-vacuümpompen, bemonsteringsstralen.

In welke materialen zijn ze uit voorraad U.S.A. leverbaar?

  • 316 RVS

  • Monel

  • Hastelloy C276

  • Teflon

  • Messing

Wat voor aansluitingen zijn er beschikbaar?

  • NPT draad ( BSPT op aanvraag )

  • SAE – 45° tube fittings

  • AN/JIC – 37° tube fittings

  • Recht of 1/4″, 3/8″, en 1/2″ buiten diameter buis, voor gebruik met tube fittings

  • Recht of 6mm, 8mm, en 12mm buiten diameter buis, voor gebruik met tube fittings

Hoe werken FOX mini-eductors?


Mini-eductors worden op dezelfde manier gebruikt als een pomp in een proces of systeem. In plaats van elektriciteit te gebruiken om een ​​pompwaaier of compressor aan te drijven, gebruikt de mini-eductor echter vloeistofdruk om zuigkracht te creëren met de energie die zit in de aandrijfvloeistof. Dit maakt pompen of mengen mogelijk zonder bewegende delen, en dus zonder onderhoud. 

Hoe werken ze? De 'stromende' vloeistof die beschikbaar is om de eductor aan te drijven ( of perslucht, N2, water, enz.)  wordt geperst door een nauwkeurig machinaal bewerkte spuitmond. De hogesnelheidsstraal die ontstaat creëert vacuüm en kan een andere vloeistof of gas door de 'zuig'-poort naar binnen zuigen. Deze twee vloeistofstromen worden gemengd en afgevoerd.

Gas Monstername Mini-Eductors


Decennialang hebben veel van de grootste wereldwijdefabrikanten van analysator- en instrumentatiesystemen Fox-mini-eductors voor gasbemonstering in hun analyseoplossingen opgenomen. 

060-Mini-Eductor-Assembly-For-Literature

FOX Mini eductor voor monstername van gassen en vloeistoffen

RemNozzleMinisSmall.png

FOX Mini eductor voor monstername van gassen en vloeistoffen

LotsOfMinis.png

FOX Mini eductor, leverbaar in veel materialen en vormen

HydrogenMinis.png


Drie Fox mini-eductors zijn parallel geïnstalleerd in een waterstof beheersysteem van een brandstofcel.

CartridgeInsert.png

Een Fox Cartridge insert venturi ejector.